Prezentare LOL traditii si obiceiuri

Scris de gradi

Updatat la August 16, 2022

Gradinita Model, in parteneriat cu alte doua institutii de invatamant din Grecia si Lituania desfasoara proiectul Erasmus+ Little outdoor learners, numar referinta 2021-1-RO-01KA210-SCH-000027212.

Obiectivele proiectului:

  • Cresterea nivelului de implicarie al profesorilor, parintilor, prescolarilor si altor membri ai comunitatii, in activitati de promovare a educatiei in aer liber.
  • Cresterea curiozitatii si motivatiei copilului in activitatile creative din afara clasei;
  • Cresterea calitatii procesului educational, creearea unui curriculum educational centrat pe elev si adaptat la nevoile curente ale copilului, parintilor, comunitatii locale.

Gradinita Model este coordonatorul proiectului si este responsabila de coordonarea, monitorizarea si evaluarea implementarii proiectului. Toate institutiile participante la proiect au creat cate un LOGO sugestiv acestuia, cel al gradinitei Model fiind ales, prin vot online, castigator.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost despre traditii si obiceiuri de Craciun. Au participat la activitate toti prescolarii gradinitei Model, de la grupele mici, mijlocie si mare.

Copiii de la grupa mijlocie au pus in scena o scurta sceneta religioasa specifica Craciunului.

Prescolarii de la grupa mare au confectionat stele cu care au colindat.

Cei de la grupa mica au confectionat sorcove, cu ajutorul carora si-au colindat parintii si colegii din gradinita.

Toti copiii au creat scrisori pentru Mos Craciun si felicitari pentru cei dragi.

Cei mai mici din gradinita s-au distrat cantand cantece specifice sarbatorilor de iarna.

La finalul activitatilor a fost realizat un parteneriat intre parinti, copii, cadre didactice si comunitate. Copiii au invatat cum este sa daruiesti, au adus de acasa dulciuri, jocuri si jucarii noi pe care le-au sortat cu educatoarele. Jucariile au fost daruite Asociatiei Dar din Dar Pentru Suflete Minunate, din Valea Voievozilor care se ocupa de impartirea acestora copiilor mai putin norocosi.

               Activitatea proiectului din cadrul gradinitei Model a fost coordonata de conducerea gradinitei si de cadrele didactice prezente la activitati (Matache Alexandra, Palas Mirabela, Stroica Nicoleta, Tanasescu Andra, Marin Magdalena, Tudor Mihaela), in colaborare cu parintii prescolarilor si Asociatia Dar din Dar Pentru Suflete Minunate.

Te-ar mai putea interesa si …

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *