Little outdoor learners -activitati lunare

Scris de gradi

Updatat la August 16, 2022
            Little outdoor learners An Erasmus+ project Reference number: 2021-1-RO-01KA210-SCH-000027212  
 

Gradinita Model, in parteneriat cu alte doua institutii de invatamant din Grecia si Lituania desfasoara proiectul Erasmus+ Little outdoor learners, numar referinta 2021-1-RO-01KA210-SCH-000027212.

Obiectivele proiectului:

  • Cresterea nivelului de implicarie al profesorilor, parintilor, prescolarilor si altor membri ai comunitatii, in activitati de promovare a educatiei in aer liber.
  • Cresterea curiozitatii si motivatiei copilului in activitatile creative din afara clasei;
  • Cresterea calitatii procesului educational, creearea unui curriculum educational centrat pe elev si adaptat la nevoile curente ale copilului, parintilor, comunitatii locale.

ACTIVITATILE LUNARE

            Noiembrie 2021 – Toate institutille partenere au creat LOGO-uri care au fost supuse la un vot public pe pagina de facebook a proiectului.

LOGO-ul creat de Gradinita Model a fost ales castigator. ( https://www.facebook.com/photo/?fbid=386680843246378&set=gm.608585203596151 )

            DECEMBRIE 2021 – Traditii si obiceiuri de Craciuni si de Anul Nou.

            Toate grupele au desfasurat activitati specific de Craciun si Anul Nou (colindat, Steaua, sorcova, felicitari de Craciun, dansuri si cantece traditionale)

            IANUARIE 2022  – Ce fac animalele iarna?

            Copiii au explorat lumea necuvantatoarelor, le-au vizitat la Gradina Zoo, au confectionat masti de animale, au pus in scena povesti in care animalele sunt personajele principale si au invatat mai multe despre modul lor de supravietuire in anotimpul rece.

            FEBRUARIE 2022 – Jocuri traditionale din tara mea.

          Copiii au prezentat tarilor partenere cateva jocuri traditionale romanesti ( Tara tara, vrem ostasi; Mamaliga frige; Ursul doarme si viseaza etc.)

          MARTIE 2022 – Ziua Internationala a Apei. Copii au desfasurat un mars al apei in curtea gradinitei, prin intermediul caruia au transmis mesaje de protejare a apei.

  • Ziua Internationala a Padurii.  Copiii au plantat flori in curtea gradinitei, au invatat sa le ingrijeasca, sa respecte si sa protejeze natura si modul de viata.
https://www.facebook.com/palas.mirabela/videos/262481889433975

           APRILIE 2022 – Ziua Pamantului. Prescolarii au urmarit documentare despre poluare, incalzirea globala, dezastrele naturale create de schimbarile climatice. Ei au participat la un mars purtand sloganuri  si au igienizat spatial de joaca al gradinitei.

           MAI 2022 – Ziua Pasarilor si Arborilor. Copiii au construit casute pentru pasarele, si au hranit pasarelele.In curtea gradinitei au plantat flori si seminte de legume.

           IUNIE 2022 – Ziua Internationala a Copilului – Copiii au desfasurat activitati in aer liber: jocuri, concursuri sportive, intreceri cu tricicletele, parada palariilor, desene cu creta pe asfalt, ateliere de pictura pe folie, de desen si de gatit. La sfarsitul activitatilor, prescolarii au eliberat baloane cu heliu pe care au fost scrise mesaje de prietenie .

Te-ar mai putea interesa si …

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *